Metsästys, Videot

Valeraskaus jahtikoiran syksyä pilaamassa

Sukalla oli kiima elokuun alussa ja sen jälkimainingeissa on sitten epäonnisesti taaperrettu käytännössä melkein koko jahtikausi. Koira on ollut halutun, ylivarovainen linnuilla ja homma ei ole oikein metässä edennyt mihinkään. Maajälkiä on tuusattu niin, että savu on noussut välillä korvista (koiralla ja emännällä). Joitakin ihan kelpo jahtipäiviä on tullut ja onnistumisiakin, mutta pääsääntöisesti on melko hankalan oloista puuhastelua ollut Sukan meno.

Sukan nihkeään syyskuuhun sopi kuitenkin muutamia hyviäkin hetkiä – tässä tiedotukselta teeri reppuun.

Sukalla on nyt ikää 2 ja risat, joten nuorihan se vielä on, mutta noinkin iso muutos hyvähakusesta koirasta maajälkien tuusaajaksi ja hissuttelijaksi meinasi jo ihmetyttää. Nisät on olleet selvästi turpeana, mutta maidon eritystä ei ole ollut. Käytöksessä ei muutenkaan ole ollut mitään selkeitä mammakoiran elkeitä – ainoastaan metsästysvire on ollut hukassa ja nokka on ollut jatkuvasti maassa. Viime vuonna Sukalla oli kiima samoihin aikohin, mutta viime syksynä valeraskauteen viittaavia merkkejä sen käytöksessä ei ollut. Ei toki ollut ikääkään kuin rapiat 1v.

Muutama viikko sitten aloitin Galastop-kuurin valeraskausoireisiin ja nyt on jo ruvettu pääsemään ihan asiaankin. Syttöjä riittää taas, lintuja löytyy ja niiden käsittely onnistuu. Harmittavasti mettälintukausi on kohta lopuillaan, mutta tämä viikko ja tuleva syyslomaviikko Ruotsin puolella on vielä onneksi jäljellä ja kautta jatketaan vielä peltolintujenkin parissa. Myös Okariinan jahtikuntoa valeraskausoireet ovat parina syksynä häirinneet ja on jouduttu turvautumaan Galastoppiin. Okalla vain kiiman jälkeinen aika sattui jo elokuun lopulle, joten homma on keretty saada ruotuun ennen kiivainta jahtiaikaa. Galastopin sanotaan lisäävän kohtutulehduksen riskiä, meidän tai tuttavien kohdalla tämä uhka ei ole kuitenkaan toteutunut, myös kiimakierron lyhentymisestä kuulee puhuttavan. Jos nartulla ei ole aikomusta teettää pentuja niin sterilisaatio on paras ratkaisu – ja se on Sukallakin edessä tulevan talven aikana.

Tällä viikolla keksin ottaa yhtenä päivänä jopa videokameran mukaan. Mukava on taas Sukan kanssa kulkea, haku maittaa ja lintuja löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *