Sastan tämän kauden uutuuksista pisti heti silmään Sasta Mehto WS camo, joka on varustettu täysin uudella camo -kuosilla. Kuosi näytti kuvissa juurikin semmoiselta, joka sointuu nimenomaan Suomalaiseen syksyiseen ja talviseen mehtämaisemaan. Lisäksi olenkin hieman kaivannut kevyempää mehtyyasua perinteisen jämäkän GoreTex -asun rinnalle. Kuukauden mittaisen käyttöjakson jälkeen on aika laittaa puvun ominaisuudet nippuun.

Tekniset tiedot

Monelle, kuten itsellekkin on tuttuja termit Gore-Tex ja Windstopper ainakin yleisellä tasolla. Nyt kun puvussa lukeekin Gore® Windstopper®, niin piti alkaa ihan oikiasti tutkimaan, mitä moinen tarkoittaa. Kuten päättelin maalaisjärjellä, niin Windstopper -kalvo on Goren brändi. Kyseessä on siis vettä hylkivä tuulepitävä kalvo ja lisäksi materiaali on erittäin hengittävä. Kuten myös luvattua, materiaali on erittäin kevyt. Tässä kohtaa on huomattava, että vaikka kalvo pitää vettä, niin se ei kuitenkaan vedä vertoja 3-kerroksiseen Gore-Tex -kerroksella varustettuun kuosiin. Koska materiaali on erittäin hengittävä, niin tiiveydestä on toki pitänyt tinkiä. Materiaalin tiedot Gore-Tex:n sivuilla.

Camo-kuvio

Camo -asusteet ovat olleet jo pitkään suosiossa ja kuoseja on vaikka mihin malliin. Nyt Sasta on kuitenkin tuonut Suomen markkinoille täysin uuden Mossy Oak® Mountain CountryTM -camo-kuvion, jonka luvataan toimivan hyvin sekä syksyisessä metsässä että kallioisessa tai lumisessa maastossa. Voin todeta, että pelkällä silmäyksellähän tuon voi allekirjoittaa. Tämän voi todeta myös artikkelin kuvista. Erittäin soveltuva kuosi nimenomaan meikäläiseen maisemaan.

Ominaisuudet ja tuntuma

Kokonaisuudessaan voin todeta, että heti ensituntumalta puku on mukavan tyköistuva ja kevyt. Sisäpuolen fleece antaa mukavan lämpimän tunteen, mutta hengittävyys takaa, että olosta ei tule tukala myöskään sisätiloissa.

Takin vuorena on pehmeä fleece-kangas.

Takissa on taskut rinnassa sekä perinteisesti alhaalla molemmilla puolilla. Taskut on riittävän tilavat ja vetoketjut toimivat liukkaasti. Vetoketjuihin lisätyt narut muovisella klipsillä helpottavat aukaisua ja niiden nopeaa löytöä, kun täysi mehtyyarsenaali on päällä.

Lipallinen huppu on käytännöllinen ja sen istuvuutta voi myös säätää.

Takki on varustettu säädettävällä hupulla ja helmalla. Hihansuissa on tarrakiinnitykset. Toimivia ratkaisuja molemmat.

Lahkeensuissa ja hihoissa on toimivat jämerät tarrakiristimet

Housuissa on perinteisten munaskutaskujen lisäksi reisissä vetoketjulliset taskut. Niiden sisus on verkkokangasta, joten ne toimivat myös tuuletusaukkoina tarpeen vaatiessa. Mainittakoon, että kaikkien muidenkin taskujen sisustat ovat samaa verkkokangasta. Housuissa on lahkeissa vahvikkeet ja jämerät tarrakiristimet.

Housujen liitingin voi säätää sopivaksi tarrakiinnityksillä.

Vyötäröltä löytyy joustoa, korotettu selkäosa ja erityiset tarroilla varustetut säätömahdollisuudet. Näiden avulla vyötärön saa juurikin semmoiseksi kuin haluaa, eikä välttämättä edes vyötä tarvita. Sekä housut että takki tuntuvat keveiltä ja lämpimiltä.

Housujen lahkeiden tuuletusaukot.

Käyttö

Heti ensimmäisestä mehtyyreissusta asti oli selvää, että Sasta Mehto WS camo -puvusta tulee minun ehdoton suosikki. Puku on kevyt kantaa ja todellakin tyköistuva. Siitä huolimatta se ei ahista millään muotoa esim. jos kapuaa syvästä mehtäojasta ylös tai laittaa tauolla persauksen tonttiin. Materiaali on siis myös joustava. Vaikka puku on kevyt, niin sen materiaali tuntuu ihoa vasten mukavan lämpimältä. Sisäpuolen fleece ei hiosta ja antaa nimenomaan mukavan lämmön tunteen ja lämpöä myös käytännössä. Kylmemmillä keleillä puvun sisälle voi helppoon laittaa useampia kerroksia eikä istuvuus tai joustavuus kärsi lainkaan.

Kuosi näyttää ainakin Hopin mielestä toimivan liiankin hyvin. Välillä, jos on liikkumatta, jää koira parinkymmenen metrin päähän kattelemaan luovilta tullessaan, että mihinkäs se isäntä nyt menikään. Materiaali on myös äänetöntä, mikä on tärkeää varsinkin pillitys- tai kyttäyshommia ajatellen. Kokonaisuutena erittäin laadukas puku. En voi muuta kuin suositella.

Yhteistyössä Sasta

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän