Kausi lähestyy ja panosten lenonta on kiivaimmillaan. Olemme luottaneet Baschieri & Pellagrin panoksiin jo vuosia, mutta uusille työkaluille niitä ei vielä ole kunnolla kuvioitu, joten pahvia tauluun ja panosta putkeen.

Viime syksynä hommasimme molemmille uudet haulikot. Antilla on käytössä Beretan Parallelo 486 ja Sannalla Beretan Field III. Molemmat ovat erittäin laadukkaita haulikoita ja viimeistellysti tehtyjä. Päätettiin satsata kerralla ja ostaa ns. lopuniän värkit. Niillä on siis jo yksi syksy metätty, molemmat ovat toimineet moitteetta ja riistaakin on saatu, joten ei moitteen sijaa. Baschieri & Pellagrin panoksia saa nykyisin lähes kaupasta kuin kaupasta. Laajin valikoima löytyy maahantuojalta http://juhanisinisalo.fi/.

Kuvioammunnan tarkoitushan on löytää haulikkoon sopivat panokset. Kuvion tulisi minun makuun olla tasainen ja peittävä, niin ettei sieltä juuri linnun mentävää aukkoa löydy. Näin esimerkiksi raanakoiden määrä vähenee, kun tietää, että kuti menee kerralla ohi, jos mitään nytkymistä ei kohteena olevassa riistassa tapahdu. Kun hauliparvi osuu kohdalleen ja ampumamatka on hyvä, niin tulosta tulee. Pummin sattuessa ei voi syyttää sitten panoksia.

Itse testi kait tulisi suorittaa erikokoisilla supistajilla, mutta koska lähes koko syksyn molemmat käytämme oikeastaan vain parannettua sylinteriä ja puolisuppeaa, niin päätimme ampua puolisuppealla ja matkaa tauluun 25 metriä. Matka voisi toki olla pidempikin, mutta eiköhän tämäkin etäisyys jo kerro kuvioista oleellisen. Samalla tuli todettua, että ei se paikallaan olevaan maaliinkaan aina keskelle laaki taho tälläytyä. Toki mainittakoon, että sääskiarmeija hieman haittasi toimintaa. Pahvin virkaa teki suojapaperin tms. nimellä myytävä rakennustavara, jota 25 metrin rulla maksaa n. 10 euroa perusrautakaupassa. Paljon parempi verrattuna sanomalehteen.

Testeissä erottui mielestäni 2 eri panosta: Baby Magnum ja Tricolor. Perstuntuma jahdeista siis oli osunut kohdalleen. Kyseiset panokset ovat olleet suosikkejani jo ennen kuvioita. Lisäksi oli mielenkiintoista huomata, että kyseiset panokset olivat molempiin haulikoihin sopivia. Se joko kertoo siitä, että haulikoiden putket passaa kyseisille panoksille, vaikka muistaakseni poraukset olivat hieman erilaiset, tai panokset ovat vaan niin pirun hyviä, että passaavat kyseisiin haulikoihin. En kuitenkaan löydä juurikaan moitittavaa muistakaan panoksista. Itse asiassa kun kuvia tarkastelee, niin siellähän on lähes jokaisella BP panoksella vallan mainio kuvio. Mythos Valle parallelon kohdalla on ammuttu huonosti. Valleen luotan kuin kallioon, joten en anna tuloksen tässä kohtaa hämätä. Itselle uusi tuttavuus 12/70 Flash oli ehkä hieman pettymys, mutta Fieldiin se näyttäisi passaavan mainiosti. Toinen uusi tuttavuus Special 46 oli mainio. Lisäksi ammuimme vanhan liiton peruspanoksista Vihtavuoren metot ja kaverin kehumat Miragen dispersantet eli suomeksi sanottuna tissiperspirantit. Mehto oli hyvä Field III:ssa, kun taas dispersante nimensä mukaisesti oli tuolle matkalle jo aika runsaasti levällään molemmilla haulikoilla. Täytyy kuiten mainita, että kyyhkypassissa matkan ollessa se 15 m, kyyhkyt nyökkäsi kerralla tonttiin. Toisessa putkessa olleet Tricolorit sitten paikkasivat mallikkaasti, mikäli ensimmäinen putki ei tuottanut tulosta.

Tässä kaikki kuviot kuvien muodossa. Jos kuvasta löytyy merkintä III se tarkoittaa Field III:sta. Kaikki muut ovat Parallelon tuotoksia. Vertauksen helpottamiseksi vasemmalla on Parallelo ja oikealla sitten taas Field III samasta panoksesta rinnakkain. Kun kuvaa klikkaa, se aukeaa isona ja tarkkana.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän