Sorsastuksen aloituksessa olimme tutuilla suolammilla Pudasjärvellä. Mukaan pääsi vain Okariina, koska Navajo on edelleen toipilas ja ei raskinut ottaa sitä vielä ryynäämään koko päiväksi helteiseen keliin.

Valitsimme passin ja paikalle alkoi valua muutakin porukkaa. Yhteensä ukkoja tais lammen rannoilla olla kymmenkunta. Lammella näkyi pörräävän muutamia telkkäpartteja ja joitakin taveja, sorsia ei näknynyt. Sorsaodotukset satsattiin kuintekin ojalle, joka laskee lammesta. Sitä koiran kanssa perkatessa on monesti sorsakin saatu.

Heti kahdentoista jälkeen lammen toisella puolella alkoi tulitus ja linnut lähtivät kiertämään lampea. Pääsimme odottamaan sitä varmaa hollia. Minun kaksi ensimmäistä laakia tyylipuhtaasti ohi ja Sanna pääsi korjaamaan samalle linnulle tilanteen ja Oka pääsi hommiin! Lintu tippui melko kauas suolle myötätuuleen ja aika paljon piti koiraa ohjeistaa, että lintu löytyi. Tavin suuhun ottaminenkin näytti vähän tökkivän, muuten ihan kelpo suoritus. Kauden eka riistalintu siis reppuun!

Heti samantien Sannan tullessa tavin kanssa, minulle avautui telkkäsivuswingi ja siitä hieno pudotus ja taas koira noutoon.  Nouto taas myötätuuleen,  ja koira kyseli jälleen ohjeita melko paljon, lopulta löysi telkän ja kelpo nouto.

Nopeasti takaisin passiin seuraamaan tilannetta. Muutaman kerran päästiin ampumaan, mutta eipä sattunut. Tilanteen rauhoituttua lähdimme kävelemään ojan vartta. Ojalta pomppi muutama tavi, mutta ei sorsia. Yksi tavi saatiin syömälinnuksi.

Sorsahaaveet jäivät iltaan ja myöhemmille sorsastuspäiville.

Iltalennolla

Iltalennolle mukaan lähti Navajo, joka oli revetä liitoksistaan, kun keksi että vihdoinkin hänkin pääsi völijyyn.

Viritimme 20 kuvaa, vaikka oma mututuntuma on, että alkusyksystä linnut ei oikein tartu kuville. Ei tarttunut myöskään tänä iltana. Lennosssa nähtiin viiden sorsan parvi, sekä yksittäinen n. klo 10 aikaan.

Ilmeisesti iltalentoaika tänä päivänä oli n. klo 22, koska samaan aikaan kuului pauketta ympäriinsä. Ei siis noutoja tälle iltaa.

Navajo passissa.
Navajo passissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän