Kävin pikaisesti tarkistamassa Karpaleton kennelln pennut Ylöjärvellä Erosen Pasin luona ja tekemässä alustavaa pentuvalintaa.

"Siru" narttupentu
”Siru” narttupentu

DNA-testien tulokset eivät olleet vielä tulleet, joten lopullisen valinnan teko ei vielä onnistunut. Mutta pennut on nyt mieleen painettu ja kun tulokset tulevat niin sen mukaan voi sitten päätöksen tehdä. Pentulaumassa oli paljon hienon näköisiä poikia. Erityisesti mieleen jäi “riekkopoika”, joka oli tosi kaunis riekkomaisen värityksensä kanssa. Sitten väistämättä mieleen jäi myös hyvin Navajon oloinen poika-pentu, väritys ja pentuolemus oli kyllä navajomainen. Tämä herätteli toivoa siitä, että ehkäpä pentueessa olisi myös Navajon pentuja. Nartut olivat hyvin tasaisia ja niiden väliltä on kyllä vaikea valita. Alustavasti nartuista ”Siru”-pentu erottui muista tähtisilmiensä takia. ”Siru” muuttanee meille jos kaikki pennut ovat Syystuiskun Ukkosen jälkeläisiä. Yleensähän kaksoisastutukset kuitenkin menevät niin että jälkeläisiä on vain toiselle urokselle, mutta joskus kuitenkin iloisena yllätyksenä pentuja tulee  myös molemmille isäehdokkaille.

Pasi ehti käyttää tällä reilun vuorokauden reissulla minua myös iltalennolla. Sorsia oli kyllä ihan eri malliin kuin kotikonnuilla. Pasin Kerttu-koira ui ja haki rantoja innolla ja me kykimme Pasin kanssa korkeassa kaislikossa. Sorsat pääsivät muutaman otteeseen meidät yllättämään, kun meinas mennä vähän höpottelyksi, mutta parin sorsan verran olimma hereilläkin… 🙂

Mukava reissu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän