Koirat

Odottavan aika on pitkä

Navajo tuumailee

Kävimme Navajon kanssa lääkärissä. Navajon vasemmesta etujalastahan löydettiin viime viikolla luumuutoksia ja alettiin epäilemään luusyöpää (osteosarkooma) tai luutulehdusta (osteomyeliitti). Luusyöpä epäilyn takia kuvattiin keuhkot mahdollisten etäpesäkkeiden varalta, ne olivat onneksi puhtaat. Lisäksi luumuutoksesta otettiin koepala. Tätä tulosta nyt odotellaan 4-6 viikkoa, melkoisia kituviikkoja siis tiedossa.

Luutulehduksen varalta aloitettiin neljän viikon antibioottikuuri. Eläinlääkäri sanoi myös, että on mahdollista, että luumuutos on luukysta, eli hyvänlaatuinen kasvain, joka on voinut olla jalassa pitempäänkin, mutta nyt vain hieman oireillut, kun on alettu pidentämäään treenilenkkiä.

Nyt vain siis huilaillaan ja odotellaan, parin viikon päästä pystytään kuitenkin taas jo alkaa lenkkeilemään jos jalka ei ole kipeä. Nytkään se ei tunnu sitä vaivaavan, ei edes onnu ja Navajo on oma energinen itsensä. Toivottavasti tämä tarina päättyy onnellisesti: ei luusyöpää ja jalka paranisi hyvin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.