Koirat

Koirien kuntokausi aloitettu

Kohta on juhannus ja koiratkin saavat pikkuhiljaa heräillä muutaman kuukauden huilijaksolta tavoitteellisemman juoksukunnon hakemiseen. Meillä koirat toki liikkuvat huilaamisesta huolimatta: ovat itsekseen irti pihalla tuntikausia päivällä ja juoksevat tietysti kaikki lenkit mukana. Aktiivisen ja kuluttavankin metsästyskauden jälkeen on hyvä että koiruudet saavat myös vähän kevyemmän jakson palautumiseen aktiivisempien aikojen rasituksesta.

Meillä on ollut urheilukoiria: rekikoiria ja greyhoundeja ja niiden kanssa on opittu, että koiria treenataan systemaattisesti ja näinpä myös seisojien kuntopohja rakennellaan systemaattisesti vuodesta toiseen. Tähän vuodenaikaan ei passaa koiria hulvattomasti poluilla vapaana juoksutella ja koska tarvitaan vähän enemän vauhtia, niin maastopyöräilystä on oiva kuntoilumuoto koirille ja itselle.

Aloittelemme lenkityksen kesäkuussa kevyesti erilaisilla vauhdeilla, välillä mennään kovaa ja välillä tasasempaa vauhtia ja lenkkiä pidennellään kohti syksyä pikkuhiljaa. Heinäkuu on monesti helteinen, mutta pidämme pohjakunnon luontia niin merkityksellisenä, että sitten vaikka heräillään aamu aikaisella koiran juoksutukseen ja hoituuhan siinä samalla se omakin kunto. Välillä myös uidaan ja huilataan. Huolella tehty pohjakunto on yksi tae sille, että koirat kulkevat ja jaksavat hyvin jo heti alkukauden lämpimissä säissä. Toinen tärkeä seikka palautumisen varmistamiseen on myös oikeanlainen ruokinta ja palautumista edesauttavat ravintolisät sekä oikeanlainen nestetasapainosta huolehtiminen. Jotenkin näyttää, että etenkin tuolle vanhemmalle herralle lenkitys tulee yhä vaan tärkiämmäksi, koska nuoruuden into juosta ihan vaan huvikseen irrallaan pitkin pihoja näyttää laantuvan. Oka sen sijaan kyllä näyttäs edelleen liikahtavan ihan omaksi ilokseen ympäri tonttia ihan ittekseenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.