FI KVA Ensliga Skogens Navajo

SE MVA NO MVA NO KVA Haugtun’s BRC Ergo Sum – SE MVA SE KVA Ensliga Skogens Grynet
10.2.2009 – 1.10.2021
Kokeet: FI KVA
Terveys: Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, etujalan sääriluussa todettu hyvälaatuinen luukysta, mahdollisesti traumaperäinen luumuutos, häntä amputoitu murtuman takia
Näyttelyt: ulkomuotokatselmus Junkkari ERI, ulkomuotokatselmus 2014 ERI, SERTI (Erja Nummi)
Navajo SSK:n tietokannassa

Navajo on meidän eka saksanseisoja. Navajo on näyttänyt mitä metsästys koiran kanssa voi kaikessa hienoudessaan olla. Viisas koira, jolta ei jahtipaloa puutu. Aloittelevilla seisojametsästäjillä oli vauhdikkaan koiran kanssa ensimmäisenä syksynä hiukan haasteitakin, koska kaikki riista kiinnosti jopa liikaakin. Haki jo puolivuotiaana kuin viitapiru. Tämän jopa välillä ylitsepursuavan riistainnon pelastus on luontainen yhteistyöhalu ja tietynlainen viisaus ja taito ottaa oppi vastaan ja antaa anteeksi myös kouluttajan monet mokat. Nuoresta pitäen oma-aloitteinen tiedottaja ja erinomainen riistanlöytäjä. Navajoa on yritetty käyttää jalostukseen useasti, mutta nuorempana satutti hieman itseään astutuksessa ja sen jälkeen astumisyritykset ovat olleet melkoista sähläystä.

Navajo eli liki 13-vuotiaaksi, viimeisen vuoden aikana fysiikka meni huonoksi ja soturi oli aika päästää paremmille jahtimaille.

FI KVA Pitkäsaaren Okariina


SE KVA Canjos Caruso – FIN MVA FI KVA SE MVA PMJV-05 Pitkäsaaren Iisa
s. 4.11.2011
Kokeet: FI KVA
Terveys: Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, ojentajajännevamma
Näyttelyt: EH, ulkomuotokatselmus Junkkari EH, jalostuskatselmus 2014 T
Okariina SSK:n tieotokannassa

Okariina on toisena perheeseemme tullut seisoja. Okan ensimmäiset vuodet olivat työteliäitä, mutta kun hommat alkoivat toimimaan niin ei ole tarvinnut epäillä etteikö tyttö pelittäs. Okalla alkoi hauisjännevaivat koiran ollessa 5-vuotias ja jänne lopulta katkaistiin. Oka asuu nykyisin tuossa muutaman kilometrin päässä Sannan enon kodissa ja saa siellä arvoisensa kohtelun ja pääsee jahtiin sille sopivaan tahtiin. Okaa ei ole käytetty jalostukseen, koska se ei ole ollut mikään helpoin koira koiralaumassa, reissuilla ja kotioloissa ja se on todella pieni 54 cm. Nykyisessä kodissaan perheen ainoana koirana Okariina on ollut mitä parhain ja mukavin kotikoira ja toimii hienosti jahdissa.

Karpaleton Suokukka


FI MVA SE MVA Syystuiskun Ukkonen – FI KVA Karpaleton Rauha
s. 9.7.2015
Kokeet: NIESTA VOITTAJA 2016, NUO1, AVO2, Ladies’ Trial voittaja 2019
Näyttelyt: ulkomuotokatselmus Junkkari HYLÄTTY, hammaspuutos. Koiranäyttely ERI.
Sukka SSK:n tietokannassa

Sukka on perheemme ilopilleri, se on aina hyvällä tuulella. Hirmu kiltti ja vaivaton koira ja onhan se myös Niesta voittaja vuosimallia 2016. Harmiksemme Sukalla on erikoinen hammaspuutos: etuhammasrivistössä on ns. kasoishammas, eli neljän pienen etuhampaan sijaan Sukalla niitä on kolme, joista yksi on leveä kahden hampaan liittouma. Koeinnostus Sukan kanssa on tämän takia hiipunut, koska sitä ei voi käyttää jalostukseen. Tähän pakettiin saisi lisätä hitusen ruutia ja röyhkeyttä, mainio ja helppo jahtikoira.

 

FI KVA Myräkkälän HP Hopi


FI KVA SE KVA Haugtuns HFE Pro – FI KVA FI MVA SE KVA Myräkkälän Heta
s. 17.6.2016
Terveys: Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, VA0, SP0, LTV0, OC 0/0
Kokeet: FI KVA, Eskon Puumerkki voittaja 2020
Näyttelyt: koiranäyttely Jun EH 2015, Junkkari jalostuskatselmus EH, koiranäyttely 2018 KÄY ERI (Marjo Nygård)

Erinomainen metsästyskoira. Riistatyöt on näyttäviä ja tulisia sekä haku hienoa yläpäistä menoa. Ollut myös varhaiskypsä. Hieno tyttö. Hopi valmistui käyttövalioksi vain vähän yli kolme vuotiaana.

Suoherran Shawnee

SE JCH Jazzamarken’s Frippe – FI KVA Myräkkälän HP Hopi
s. 4.3.2019

Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, VA0, SP0, LTV0, OC 0/0
Kokeet: NUO1, NUO2, Niesta 2020 4. AVO1, VOI2
Näyttelyt: EH

Synkkä on kiihkeä ja erittäin riistaintoinen koira, hieno linnunlöytäjä.
Synkkä on valitettavasti hieman ihmisarka ja sitä ei tulla käyttämään jalostukseen. Arkuus tulee esille joidenkin ihmisten kanssa tietynlaisissa tilanteissa, tämä voi johtua myös huono-onnisesta ihmiskontaktista pentuaikana. Muilla sisaruksilla ei ole minkäänlaista arkuutta.

Suoherran Ute

NUCH NJCH N J(K)CH Högdalias GNT Texas – FI KVA Myräkkälän HP Hopi
s. 17.3.2022