Metsähallituksen lyhyiden (1-7 vrk.) pienriistalupien myynti toteutetaan kahdessa osassa kesäkuussa ja elokuussa riistakolmiolaskentatulosten selvittyä. Myös Maa- ja metsätalousministeriön mahdollisesti asettamat metsästysrajoitukset ja -rauhoitukset vaikuttavat syksyn lupamyyntiin.

Luvat tulevat myyntiin siis 8.6. Tämä tietää jonkinlaista luvan metsästysrumbaa monelle meistä metsästäjistä. Käytäntö on hiukan haastava, kun pitäisi tietää milloin metsästetään ja missä. Tähän palettiin olisi onnistuttava myös sovittelemaan lomat, lasten lomat, majapaikan vuokrat jne. Jos mieli tekee esimerkiksi Lappiin riekostamaan. No nyt on siis aika jännittää onnistuuko saamaan luvat tästä eka rykäyksestä, ja jos tuuri ei käy, niin lomasuunnitelmien teko menee vähän haasteellisemmaksi.

Tänä vuonna eräluvat.fi-palvelu ainakin mainostaa, että luvat voisi ostaa nyt heti 8. päivä alkaen uudistetusta verkkokaupasta. Verkkokauppa avataan metsästyslupien myynnin aloitusviikoilla klo 8. Toivottavasti näin, puhelimessa jonottaminen on melkoisen ärsyttävää puuhaa.

MYYNTIAJAT
8.6. ja 24.8. Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueet
9.6. ja 25.8 Salla, Savukoski, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi
10.6. ja 26.8. Pohjanmaa ja Kainuu
11.6. ja 27.8. Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Rovaniemi, Ranua, Simo, Tervola, Ylitornio, Posio
12.6. ja 28.8 Enontekiö, Inari, Utsjoki

1 KOMMENTTI

  1. Helposti kävi tänä vuonna lupien osto netistä, ei tarvinut soitella montaa tuntia. Hyvä homma!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here