Käytiin vähän virittelemässä koiria fasaanihommille isänpäivänä Iissä Oijärvellä. Vinkkien perusteella kuultiin, että siellä on mukava paikka koirien kanssa peltolintuja härnätä. Niin olikin.

Meillä oli mukana kaikki kolme koiraa: Navajo, Oka ja Sukka. Sukka pääsi lämpimän linnun noutoon ja se sujuu oikein mallikaasti. Lintu otetaan hyvällä otteella suuhun ja tuodaan käteen ilman minkäänlaista värkkäystä.

Ja Sukkakin noutaa!
Ja Sukkakin noutaa!

Oka on ollut huilailemassa neljä viikkoa ihan täysin. Sillä todettiin hauislihaksen jännevamma ja sitä on nyt sitten tässä paranneltu. Okahan teki melko railakkaat voltit Lapin reissulla tunturissa, jonka jälkeen alkoi jalkaa ontuilemaan. Viime viikolla käytiin Seinäjoella ortopedillä, joka totesi, että hauislihaksen jänne on revennyt. Oka ei onnu enää jalkaa ja olkanivelessä ei ole kipua. Ortopedin mukaan tällaisia jännevammoja ei enää nykyisin edes koiteta operoida vaan koiraa liikutetaan normaalisti, jos oireita ei ole. Toivotaan, että toipuminen jatkuu samaan malliin. Tämän takia Oka kävi vain pikkulenkin, autolta hakuun ja alta 100m seisonta, hieno riistatyö pudotuksineen sekä noutoineen. Siinäpä oli Okalle suoritusta tähän kohtaan riittämiin.

Navajo taas sai olla hommissa koko reissun. Vauhtia piisasi tuttuun tapaan, linnut löytyi varmasti ja helposti. Muutama aivan hyvä riistatyö tiedotuksineen ja noutoineen. Vesisade laittoi vissiin fasaanikukot oikein juokseviksi/lentohaluttomiksi ja juoksevia lintuja jäi sitten pari suuhun. Navajon kanssa on tarkoitus mennä viikon päästä peltokokeisiin ja hiukan harmaita hiuksia tilanteista tuli. Navajo on tulinen näissä tilanteissa ja hyvä juoksevien lintujen kanssa, mutta ihan selvästi jallitetut juoksevat linnut meinaavat herran päätä kuumottaa, eikä tietenkään helpota, että sattuu vielä saamaan pari kopiksi… :/ Onneksi muutamat älysivät siivilleenkin nousta ajoissa.

Kiitos kuvista Merja Kaivorinne!

Navajo vauhdikkaassa haussaan
Navajo vauhdikkaassa haussaan
Hyvä tilanne
Hyvä tilanne ampujalla ja koiralla
Osu!
Osu!
Ja luvasta nouto
Ja luvasta nouto
Navajolla ei kauaa nokkatuhise, että lintu on piikissä. Tilanteita kyllä riittää, riistatöiden laadussa kyllä olisi parannettavaa aika ajoin... :)
Navajolla ei kauaa nokka tuhise, että lintu on piikissä.
Napsu on erinomainen raanakon nouto. Raanaksi jääneet linnut tulevat vauhdikkaasti elävänä käteen
Vauhdikas raanakon nouto.
Ja taas noudetaan.
Ja taas noudetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän