Kamppeet, Metsästys

Arviossa Eberlestock M5 Team Elk Pack

Viime kesänä pääsin hypistelemään Eberlestock uutuutta eli Elk Packiä ja siitähän se sitten ennen syksyä kuume rupesi vaivaamaan. Tulossa oli kuuden päivän jahtireissu Lapissa, mutta myös pari muutaman päivän reissua ja tokihan tarkoitusta varten on oltava kunnon kantolaite. Semmonen, johon voi pakata päivien eväät, ruuanlaittovärkit, makuupussit jne. Perinteinen rinkka aina toimii, mutta nyt oli tarvetta astetta pienemmälle versiolle ja mehtyymukavuuksilla tottakait.

Mennään suoraan asiaan eli Eberlestock kantovehkeet on laadukkaita ja kestäviä. Kokemusta on 22 litraisesta Gunrunner -mallista n. 10 vuotta ja reppu oli käytössä viime syksynäkin monet kerrat, joten jo ostaessa tiesin, että laatuasioista ei tarvitse välittää. Kangas on vahvaa ja vedenpitävää. Vetoketjut, kiinnityssoljet/klipsit ja säätimet on jämäköitä. Vetoketjuissa on lisäksi estetty myös veden pääsy taskuihin. Koko komeus on rinkoista tutumman ratkaisun eli kevyen ja tukevan alumiinirungon ympärillä. Kaikki kestävän kamppeen kriteerit on siis kunnossa. Tämän lisäksi Elk Packissa miellyttää erinomainen kannettavuus ja käytännölliset yksityiskohdat. Kantonyörit voi säätää selän mukaan liikuttamalla selän puolelta kiinnityskohta haluamakseen. Lanteille tulevat remelit on mukavan pehmeät, joten ne eivät ala hiertämään pitkänkään matkan aikana. Samoin olkaremmit on leveät ja tukevat, mutta ei onneksi liian paksut, jotta ampuminen on mahdollista myös kantolaite selässä. Taskuja on, ne ovat on isoja ja niihin pääsy on helppoa. Erinomainen ominaisuus on ns. päältä avattava päälokero eli sinne, missä suurin osa tavaroista on, ei tarvitse mennä hupun kautta. Siitä vaan rinkka selälleen maahan ja vetoketjut auki. Oikeastaan ainut mainittava miinus on eturemeleissä kiinni olevien taskujen sijainti. Niiden aukaisu tuottaa hankaluuksia toiminnan tiimellyksessä, koska ne eivät ole tarpeeksi edessä. Erityisen miellyttävistä yksityiskohdista on mainittava mahdollisuus kiinnittää remmien jatkeet rullalle sekä kunnolliset vetoketujen aukaisimet. Kaikkinensa kantolaite nielee 50 litran verran tavaraa. Makuusäkin ja esim. teltan voi helposti kiinnittää myös laukun ulkopuolelle. Painoa tyhjänä on n. 3 kiloa. Hupussa ja sivuilla on runsaasti ommeltuja viileikkeitä, joihin voi kiinnittää lisätaskuja.

Eberlestock -kantolaitteiden tavaramerkki on toki aseelle tehty kotelo, johon aseen saa helposti ja kädet vapautuvat muuhun toimintaan. Elk packissä aseen kotelo on iso. Sinne varmasti sopii kivääri kiikarilla varustettuna ja kenties jopa bipodien kanssa. Tätä en tosin ole testannut. Oma haulikko sujahtaa taskuun helposti ja sen saa myös helposti pois. Jos ajattelee vaikka perinteistä kahdeksan tunnin mehtyypäivää, niin turhaapa sitä asetta käsissään kantaa. Koira tekee töitä ja tilanteen kehkeytyessä voi aseen sitten ottaa esille. Pomppumehtääjälle tasku toki lienee turha ainakin aseen osalta, koska valmiudessa pitää olla suurin piirtein koko ajan. Mutta voihan taskussa kuljettaa esim. juomapulloa tai muuta tarviketta. Taskun saa myös kiinni vetoketjulla ja alaosan voi tunkea selän ”sisään”, joten se ei roiku haitolla. Myös jouselle kantaminen on otettu huomioon. Se saa asetettua selkäpuolelle avaamalla selän alaosassa oleva tasku ja kääntämällä vetoketjut nurin. Jousen voi sitten kiinnittää reppuun käyttämällä vapaana olevia remmejä.

Elk Pack on nyt palvellu yhden mehtyykauden, syksyn jahdeista aina talviseen riekon pyyntiin ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Tiedän myös sen, että tämä kantolaite tulee kestämään kovaa käyttöä sen verran pitkään, että uutta kantovärkkiä ei tarvi miettiä pitkiin aikoihin. En voi muutaku suositella.

Kantolaitetta on saatavilla Korpimetson verkkokaupasta.

Molemmissa etuviilekkeissä on taskut.

Sivutaskut ovat isoja ja niiden viereen voi laittaa vaikkapa kirveen.

Kantolaitteen säätö selkäpuolella.

Päätaskuun pääsee toki myös avaamalla päältä huppu.

Asetasku ja hupun iso tasku.

Jousen voi asettaa pystyyn aukaisemalla tämän taskun ja kääntämällä vetoketjut nurin niskoin.

Molemmissa etuviilekkeissä on taskut.

Päätasku aukeaa kätevästi erillisen läpän takaa.

Ase kotelossaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *